Kategorier
Allmänt

Älskade hund

Vad vill din hund äta idag? Kan man göra eget hundfoder? Vet du vad hundfoder innehåller? Är det bäst med torrfoder eller föredrar din hund blötfoder? Och finns det vegetarisk hundmat?

Få djur är så älskade som hundar. Om du undrar vad det beror på kan du bara titta vad som händer när en liten hundvalp får ett nytt hem. Den blir gosad och gullad med i oändlighet. När sedan matte eller husse kommer hem efter att ha varit ute i några minuter eller en hel dag möts de av en ivrig liten krabat som bara vill visa alla tecken den kan på sin villkorslösa kärlek. En sådan här liten, eller för den delen stor, hund behöver rätt sorts mat och rätt mängd med mat. Visst kan man koka ihop väl balanserade proportioner själv men det finns en uppsjö av färdigt och näringsrikt hundfoder att välja på i alla djuraffärer.

Hunden är människans bästa vän

Det finns ett påstående som säger att hunden är människans bästa vän. Från början fanns inga hundar utan det var vargen som lärde sig att den fick mat av människan om den visade sig underdånig. Djuret lärde sig snabbt att det var lättare än att jaga och sedan utvecklades ett ömsesidigt förhållande. Människan behövde skydd mot andra djur och vargen kunde skydda den. Som tack fick den mat. Ännu idag ger du din hund mat. En del hundar är vakthundar, en del arbetshundar men de flesta är sällskapshundar. Foder till hundar är oftast baserade på kött men kan även vara vegetariska.