Kategorier
Bil

Det är lönsamt att skrota på bilskrot i Trollhättan

Om bilen blivit för gammal och skruttig för att kunna fortsätta rulla så är en bilskrot i Trollhättan som kan hämta upp det gamla skrället den bästa lösningen. För miljön och för en själv.

En modern bilskrot gör miljön en tjänst. Man köper gamla bilar som rostat sönder eller där reparationerna för att hålla dem rullande är för dyra. Man köper också bilar som blivit krockskadade och där försäkringsbolagen valt att lösa ut med pengar istället för att reparera dem. Det är ju bra. Vad som också är bra är att man på en bilskrot plockar ner bilen i alla dess beståndsdelar och registrerar dem i ett datasystem. Så sorterar man in dem i prydliga hyllor. Rätt vad det är kommer det någon och söker just en sådan begagnad del till sin bil.
Då är det enkelt att knappa in vad man söker och sedan gå till rätt hylla och plocka fram den. Alla nöjda.

Lämna bilen på en bilskrot för miljöns skull

Efter att man började få bra betalt för att lämna gamla bilar till skroten har dumpade bilar i skog och mark nästan försvunnit. Miljön mår mycket bättre av det och man får en liten hacka att ha trevligt för istället för ett dåligt samvete. På moderna bilskrotar tas allt tillvara och sorteras. Det som går att återanvända får ett nytt liv och de där giftiga sakerna som finns i bilar får komma till en miljöstation och bli omhändertagna.