Kategorier
Flytt

Flyttstädning en bra lösning på Värmdö

När livet krånglar och man inser att det finns människor som bryr sig är lyckan stor. Särskilt när de anlitar en firma att göra flyttstädning på Värmdö.

Katarina kunde inte tro att det var sant. Allt hade gått planenligt och hon visste precis hur hon skulle få allt att gå ihop när det kom till flytten som skulle äga rum om cirka en veckas tid. Det mesta skulle hon göra själv. Enda hjälpen hon hyrt in var en flyttfirma som skulle frakta möblerna från den gamla lägenheten till det nya hus hon hade fått ärva.

Det var alltid en hel del roddning då tiden mellan bostäderna ofta var knapp. Hon hade sitt hus så det var lugnt. Men den tjej som hade köpt hennes lägenhet var tvungen att flytta in på bestämt datum då hon från och med samma dag annars inte hade någonstans att ta vägen. Så det var lite stressande. Inget fick ju gå fel och det skulle det heller inte göra. Det var typiskt Katarina att alltid vara så positiv.

Illamående riskerade flyttstädning

Fyra dagar innan flytten vaknade Katarina med en obehaglig känsla i kroppen. Först visste hon inte riktigt vad det var. Sen blev det bråttom. Hon fick rusa till badrummet när illamående rusade upp i halsen i en rasande hastighet. Hon funderade på om hon ätit något olämpligt men kunde inte komma på något. En stund senare var hon tillbaka i sängen. Det skulle inte bli något jobb idag, tänkte hon, och ringde för att sjukskriva sig.

Under dagen tilltog illamåendet och hon fick feber. Hon ringde sjukvårdsupplysningen som tyckte att hon skulle uppsöka akuten. Det gjorde hon och till hennes fasa ville de lägga in henne för observation. För ett ögonblick kom paniken över flytten innan illamåendet tog över igen. Dagen därpå fick hon veta att de inte listat ut vad som var fel så hon behövde stanna. Hon berättade för sin bästa väninna som lovade att hjälpa henne packa tills hon kom hem.

Flyttstädning och annat fick lösas

Agneta och Emma var Katarinas bästa vänner och då de hade besökt henne insåg de att hon inte skulle vara i stånd att flytta om några dagar. De fick lösa problemet. Hon hade nog med sig och behövde ta det lugnt för att bli bra igen. Packningen skulle de ta hand om, det var enkelt att lösa. Kartonger fanns redan på plats. Själva flytten hade Katarina redan bokat in en flyttfirma för så det var helt i sin ordning.

Däremot så hade de inte möjlighet att hjälpa henne med städningen. Båda hade fullt upp på jobbet och kunde inte ta ledigt just nu. Istället letade de reda på en städfirma i stan som arbetar med flyttstädning. De hade ett mycket bra rykte och priserna var inte heller så tokiga. Dessutom skulle de sätta räkningen på Katarina så att hon fick rutavdraget. Givetvis skulle de betala då vännen inte hade en aning om att de bokat in företaget.

Flyttstädning var sista pusselbiten

Vännerna hade garanterat Katarina att hon inte behövde oroa sig. Katarina måste vara riktigt dålig eftersom hon lät dem hållas utan att lägga sig i. När flyttdagen kom var alla kartonger packade. Emma som började lite senare släppte in flyttfirman och mötte sedan upp dem i huset. Under tiden svängde Agneta förbi lägenheten och släppte in städfirman som skulle göra flyttstädning på Värmdö.

Nycklar lämnades till nya ägaren och väninnorna körde till huset för att ställa iordning. På sjukhuset mådde Katarina betydligt bättre. Det hade varit någon typ av matförgiftning trots allt så nu hade hon repat sig så pass att hon fick komma hem. Emma hämtade henne och körde till huset där Agneta lagat mat. Trots att Katarina var sliten kunde de känna hur tacksam hon var över vännernas agerande, att de fixat flyttstädning på Värmdö så att hon slapp.