Kategorier
Bygg

Vad gör en målare i Stockholm?

Målare i Stockholm kan ha fullt med olika inriktningar. Det är upp till var och en att hitta den väg som är mest lämplig. Med färg och form är allt möjligt.

För dig som är galen i färg kan måleriyrket vara en underbar syssla. Du kan måla väggar, tak, och golv hemma hos andra människor. Där kan du även få dekorera deras hem med tapeter och göra allt det fascinerande underarbete som gör att ytan kommer till sin rätt och berikar deras vardag. Vill du hellre arbeta utomhus är det fasader du ska rikta in dig på. Även räcken och altaner samt staket ingår då i ditt arbete.

Inuti ett hus kan det vara trappmålning eller trappräcken som någon behöver hjälp med. All slags renovering, eller till och med restaurering, innehåller oftast uppgifter för en målare. Vilken slags målare det kräver är beroende på vad det är som ska målas. Är det en gammal takmålning i en kyrka till exempel kan det vara en konstnär som får måla och restaurera den.

Målare i Stockholm med dekor som inriktning

För att ansöka till en utbildning behöver man ha examen från ett gymnasium. Efter utbildningen kan man börja arbeta med det hantverk som man valt vilket i detta fall är dekorationsmåleri. En utbildning inom denna genre innebär oftast att du kan arbeta med dekoration, förgyllning och all slags ytbehandling. Man får möjlighet att skapa sina egna konstverk eller göra något på beställning.

Det är vanligt att man driver sitt eget företag när man är i den här, lite mer speciella, branschen. Dock är det inte alls ovanligt att man har en anställning. Man kan mycket väl bli anställd hos en målerifirma som har behov av ens spetskompetens. Det är också något man kan kombinera med sitt eget företagande. Då har man två ben att stå på vilket kan vara en fördel när man har spetskompetens.

Vilka tekniker använder målare i Stockholm i samband med dekoration?

Det finns flera tekniker man kan använda som målare om man vill dekorera. En av de mest populära teknikerna är marmorering och träådring. Då använder man sig av färg och ett medel som får det att reagera så det liknar ådror. Man vill på detta sätt få ytan på det material man arbetar med att likna träets ådringar eller marmorstenens utseende. Det gäller att vara estetiskt lagd om man vill syssla med detta.

När man vill använda en dekormålares spetskompetens kan det vara vid tillfällen då det ska målas i privata hem. Det är även praktiskt att känna till en dekormålare om man vill göra fint i sitt trapphus, på en restaurang eller i en miljö där många människor vistas. Inte bara i offentliga sammanhang utan även på slott och varför inte i en herrgård. Där passar den sortens måleri verkligen in och hamnar på rätt plats.

En helt vanlig målare med arbete i Stockholm

För dig som vill bli målare och inte bryr dig om all slags spetskompetens, åtminstone inte till en början, är det bra att gå direkt på kärnan och utbilda dig i alla grunder som en vanlig hantverkare ska kunna. Då kan du vara rätt så säker på att du får jobb i en stor och vacker stad som Stockholm. Skulle du efter ett par år känna att du vill utvecklas mer kan du börja fundera på en kurs i dekormålning.

Men tills vidare kan du måla väggar, tak och fasader. Inomhus blir det även trappor och i samband med det en och annan pelare, eller varför inte små vackra snickerier, sådana som du kan se både på utsidan och på insidan av ett gammalt hus.

Mer information för dig kan du hitta på webbsida: målarenstockholm.se