Kategorier
Tips

Investera smart till ditt företag

En svårighet som många företag i Sverige har är att leva efter devisen om att mätta munnen efter matsäcken. Det vill säga, man har svårt att lägga undan pengar vid de bra tiderna och man har svårt att klara av att anpassa sin budget då det man möts av motgångar. Först och främst ska man här veta att alla företag kommer att mötas av motgångar, minskad omsättning och produktion – oavsett vilken bransch eller område man är verksam inom. Det som skiljer en framgångsrik firma mot en sämre är hur man tacklar dessa motgångar och hur man reder sig genom denna period.

Ett framgångsrikt företag har ofta en förmåga att – även vid de bra perioderna – aldrig dra på sig för stora omkostnader som därefter visar sig vara svåra att betala och man kan genom detta klara sig. det kan här handla om att man – trots goda vinster – väljer att stanna kvar i mindre lokaler, det kan handla om att man behåller en stomme av kvalitet rörande personalen snarare än att växa sig för stora eller att man inte plötsligt börjar vältra sig i onödig lyx – bara för att man för tillfället har råd med det.

En mindre framgångsrik firma däremot gör det motsatta; man förköper sig, skaffar sig vanor som är svåra att vänja sig av med och man vill för mycket och för fort – något som därefter blir svårt att hantera då motvinden börjar blåsa. Det här är en sak som blir extra tydligt i Stockholm och speciellt inom de yrken som rör kontorsmiljöer. I sådana yrken – exempelvis finans och reklam – så är nämligen status väldigt viktig och både kunder och personal förväntar sig att kontoret ser lyxigt ut samt att alla möjliga bekvämligheter ska finnas till hands.

Begagnade kontorsmöbler är billiga

Det är i sig inget fel i detta – förutsatt att man klarar av det även vid dåliga tider – och det finns faktiskt genvägar till hur man kan möta kundernas förväntningar utan att behöva ruinera sig i Stockholm. Gällande inredning så kan man nämligen köpa begagnade kontorsmöbler snarare än nya. Det finns en väldigt stor marknad just för begagnade kontorsmöbler och detta kommer sig just av de skäl vi ovan nämnde – många företag växer för fort, förköper sig och har – vid motgångar – inte råd att behålla lokalen de hyr och har således heller inte plats för sina kontorsmöbler.

Det man ska veta gällande de begagnade kontorsmöbler som finns på marknaden i Stockholm ofta håller en väldigt hög kvalitet samt att de även ofta har en modern touch. Ska du köpa sådana i en mindre stad så kan du nästan per automatik räkna med ett ganska stort slitage och omoderna möbler – helt enkelt för att man i mindre städer inte har samma stora behov att visa upp ett snyggt yttre i företagsbranschen.

Att mätta munnen efter matsäcken inkluderar alltså – i Stockholm – även att man kan se över sina omkostnader och välja bättre begagnat gällande sin inredning; det tjänar man nämligen på i längden.