Kategorier
Tips

Krydda inredningen med antika möbler

Att hitta sin egen stil är något som det både krävs mod och fantasi för. Det är, helt enkelt, svårt att våga stå för det man tycker är snyggt och det kan vara svårt att undvika att falla in i de stilar och trender som för tillfället råder. Detta gäller inte minst inredning och om man ska ge något tips kring detta så kan vi nämna att basen är det absolut viktigaste. Har man en bra, stabil bas så är det nämligen enklare att krydda med spännande detaljer som gör att man skiljer sin bostad från hur andra ser ut.

Viktigt att tillägga här; det finns inga rätt eller fel då det kommer till inredning och man ska aldrig tvärsäkert slå fast att något är fult eller snyggt; smaken är som bekant som baken. Det vi menar här är att det alltid är lättare om man utgår från att exempelvis välja färger som är lite mer neutrala och därefter addera färg på tavlor, på mattor och på exempelvis köksluckor och möbler.

Som exempel på detta kan vi säga att du äger en lägenhet i Stockholm och att du funderar lite kring hur du vill inreda. Du har en fascination för gamla, antika och vackra saker och du har en plan att använda dig av sådana möbler i din bostad. det som avskräcker i detta fall är att dessa antika möbler egentligen inte passar in; du har ett modernt kök från IKEA, du har en modern platt-tv och du använder dig av nu teknologi där högtalarsystem och datorer både spelar en stor roll och där de tar mycket plats i din lägenhet i Stockholm. Vad göra?

Här menar vi att du ska använda dig av dina antika möbler som en slags spännande krydda; genom att välja den neutrala färgen vitt på väggarna och kanske på golvet så kommer dessa antika möbler – i en lagom utsträckning förstås – att skapa en skön kontrast till de moderna detaljer som både finns och som du verkligen behöver i lägenheten i Stockholm.

Dina antika möbler skapar spänning i Stockholm

Det är spännande att inreda och det är de som vågar som ofta får till den mest personliga stilen i sina hem. Dock; att våga behöver inte per definition innebära ett rosa badrum eller ett hem där gula tapeter finns i alla rum – färgerna ligger istället i detaljerna och hur man matchar dessa.

En läcker nyproducerad tavla där många färger ryms kan med lätthet matchas – och passa ihop! – med antika möbler av exempelvis ek eller med moderna kökslösningar.

Om uttrycket tillåts; två- och till och med tre fel kan i slutändan vara helt rätt. Mod och – naturligtvis – en viss känsla för stil och smak är A och O då det kommer till inredning och antika möbler behöver inte utesluta högteknologiska lösningar i en lägenhet i Stockholm; det är snarare tvärtom.